fredag den 22. november 2013

tarte au chocolate

40
       lavet den 09-03-2013 


tid  cirka 1½time     

100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 spsk./20 g mel
Chokolade , en mørk type af god kvalitet – til pynt
Mandler til pynt

Tærtedej: 200 g mel
80 g flormelis
80 g usaltet smør
1 æg
Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i.
Lad dejen hvile i 1 time.
Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.

Smut mandlerne, og hak dem fint.
Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene.
Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst.
Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej , og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.
Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache  henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering. man kan også blande salt med mandlerne det smager faktisk rimeligt godt .



Ganache:
12 cl fløde
1 spsk. honning
100 g chokolade 70%
30 g usaltet smør

Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn  .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar