fredag den 24. januar 2014

100 % wannabe mad, spejlæg med wasabi, kaviar, bladguld.




                                              lavet den 18-10-2013


tid hmmmm ved det ikke, brugte en masse tid på at finde ud af hvad jeg skulle.


æggehvider/panecotta
giver 6 stk


3 blade husblas
5 dl piskefløde
1 dl mælk
100 gram sukker
1 stang vaniljekorn (eller vanilje-pulver hvis man ikke vil se sorte korn)
1 citronskal
100 gram hvid chokolade (tilsættes samtidig med husblassen)



æggehvider/panecotta

Kom  husblassen i blød i rigeligt kold vand.
Tag kornene ud af vanillestangen. Skræl skallen af 1 citron med kartoffelskræller eller skarp kniv. eller et citronjern Bland alle ingredienser sammen i lille gryde og bring det kortvarigt i kog under omrøring. Tag det af varmen lad det køle lidt af, eller hæld det over i en varm skål. Vrid husblassen for vand og kom den i den varme blanding. Lad blandingen køle ned til omtrent stuetemperatur. Hvis den er tyktflydende er det bedst. Så falder alle vaniljekornene ikke til bunds i formen.(i teorien) Hæld blandingen, undtagen citronskallerne op i 6 forme. smør formene en smule med smagsneutral olie Stil dem på køl i mindst 4 timer. Gerne længere.lav dem dagen før. Lige inden serveringen så fyld en skål med varm vand fra hanen. Dyp formen i skålen 5-10 sekunder. Sæt et par fingre i bunden af desserten og lad den glide forsigtigt ud af formen. og ned på tallerken pas på med skarpe negle eller lign. Rør vanillekornene så meget ud som muligt. Brug et piskeris  


blomme/citronfromage
4x husblas
3 æg pasteuriserede hele æg
100g sukker
revet citronskal frav 1 citron
½-1 dl friskpresset citronsaft
2½ dl piskefløde


blomme/citronfromage
læg husblas i blød i koldt vand, pisk æg og sukker til den bliver luftig (jo mere du pisker jo mere luftig)
tag husblassen op, smelt ved svag varme (2-3) fjerne gryden fra varmen og  rør citronskal og saft i,
hæld citronskal og saft blandingen i æggemassen i en tynd stråle mens du pisker konstant, sæt til side når den begynder at stivne.
pisk herefter fløden til skum (husk gem noget til pynt ooooog lidt mere end jeg gjorde eller lav noget ekstra)
vend resten forsigtigt og jeg mener forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, fordel blandingen i en skål, eller i portionsskåle.
dæk med film sæt på køl i min 2½time, eller bedre endnu til dagen efter.


wasabi/flødeskum
1/4 l piskefløde
1-2 stk grøn farve
piske fløde sammen med farven, start med at hælde farve i fra start og pisk.



kaviar/lakridsgele
du skal bruge
1-3 sprøjter mellemstor alt efter hvor meget du skal lave.
1-3 x husblas igen alt efter hvor meget du skal lave.
1-3 spsk lakrids, eller hindbær/jordbær/citron ekstrakt eller hvad farve du har lyst til eller smag. (så kan man også bruge dem som pynt til andet)
1 liter køleskabskoldt  olie i et højt glas evt et brugt rødbedeglas  eller et stort fad ,det kan være solsikkeolie men brug helst olivenolie det er faktisk bedst.
½-1½dl vand igen alt efter hvor meget du skal lave.

sæt olien på køl  i køleskabet 2-3timer
læg husblas i blød i koldt vand i 5-10min, sæt en gryde over med vandet tilsæt smag/farve.
tilsæt husblas, det skal ikke koge men bare smeltes, hæld på sprøjter og sæt i køleskabet.
så skal gele stivne en smule på sprøjterne, hvor meget ja til de er klar, men cirka 7-8 min,
tag nu dit olieglas/fad ud sæt på et bord tag en sprøjte ad gange og tryk forsigtigt en perle/dråbe ud af gangen.
lad den synke tilbunds i glasset, lav ikke så mange så de ligger i lag på bunden, sæt herefter på køl igen cirka 10 min.
ud med dem og olien hæld dem yderste forsigtig igemmen en sigt, læg herefter din ‘kaviar’ på et stk køkken rulle i 5 min,
læg dem herefter i en glasskål og sæt på køl.
anret med mynte/koriander/bladsølv/bladguld eller andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar