lavet den 23-02-2013
tid 60-70 min
4 pers
fisk
4 stk torske fileter
havsalt, peber
3 spsk olivenoile
relish
250g cherrytomater skåret i kvarter
1 bt forårsløg hakkede
1 tsk sukker
en smule hvidvinseddike
lidt timian
1 håndfuld korianderblade hakkede
sennepssause
30g smør
2-3 spsk hvedemel
2,5dl fiskefond (ellerkartoffelvandet)
2,5dl mælk eller fløde
salt peber
2 spsk stærk sennep (bedst at købe fiskesennep hos fiskemanden)
1 spsk sukker
saften fra en ½ citron
kartofelmos
1 kg kartofler
hvid peber + salt
25g smør
1dl mælk
1.Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, en smule overkogte, moses de og der justeres med
mælk og smør. Smag til med salt og peber.
2.sennepsauce , smelt smøret i en gryde tilsæt mel og pisk hurtigt, tilsæt mælk eller fløde og fiskefond
(hvis du ikke har fiskefond kan du bruge kartoffelvandet husk at sigte det)
lidt ad gangen under konstant piskning, så der ikke kommer klumper i, (hvis der gør tag straks gryden af eller op på kant og pisk til de er væk), gryden på igen, kom sennep i salt, peber, sukker og citron.
smag evt til med ekstra.
3. drys fileterne med salt og peber, hæld 2 spsk oliven på en kold pande, læg fileteren på,
varm op langsomt til middel varme, steg til den er sprød (hvis den er med skind) vend dem og steg
videre cirka et lille minut, læg de færdige fileter på køkkenrulle og tallerken,
og hold dem varme i forvarmet ovn ved 80-100 grader
4.hæld 1 spsk olie på den samme pande og sauter tomater og forårsløg i et minuts tid ved middel varme
tilsæt sukker og vineddike og skru op for høj varme til vineddiken er fordampet og tomaterne stadig er bløde,
drys tomater med salt og peber, tilsæt timian og koriander, bland let,
anret: fordel nu relishen på tallerkener, evt i en stribe,
læg torskefilet på evt som et kors (opad hvis med skind)
læg saucen med en spiseske i en oval ‘klat’ og tryk herefter med bagsiden af ske mens du
trækker den skråt op efter væk fra dig selv.
pynt evt med et par friske koriander.
server med kartoffelmosen.
tid 60-70 min
4 pers
fisk
4 stk torske fileter
havsalt, peber
3 spsk olivenoile
relish
250g cherrytomater skåret i kvarter
1 bt forårsløg hakkede
1 tsk sukker
en smule hvidvinseddike
lidt timian
1 håndfuld korianderblade hakkede
sennepssause
30g smør
2-3 spsk hvedemel
2,5dl fiskefond (ellerkartoffelvandet)
2,5dl mælk eller fløde
salt peber
2 spsk stærk sennep (bedst at købe fiskesennep hos fiskemanden)
1 spsk sukker
saften fra en ½ citron
kartofelmos
1 kg kartofler
hvid peber + salt
25g smør
1dl mælk
1.Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, en smule overkogte, moses de og der justeres med
mælk og smør. Smag til med salt og peber.
2.sennepsauce , smelt smøret i en gryde tilsæt mel og pisk hurtigt, tilsæt mælk eller fløde og fiskefond
(hvis du ikke har fiskefond kan du bruge kartoffelvandet husk at sigte det)
lidt ad gangen under konstant piskning, så der ikke kommer klumper i, (hvis der gør tag straks gryden af eller op på kant og pisk til de er væk), gryden på igen, kom sennep i salt, peber, sukker og citron.
smag evt til med ekstra.
3. drys fileterne med salt og peber, hæld 2 spsk oliven på en kold pande, læg fileteren på,
varm op langsomt til middel varme, steg til den er sprød (hvis den er med skind) vend dem og steg
videre cirka et lille minut, læg de færdige fileter på køkkenrulle og tallerken,
og hold dem varme i forvarmet ovn ved 80-100 grader
4.hæld 1 spsk olie på den samme pande og sauter tomater og forårsløg i et minuts tid ved middel varme
tilsæt sukker og vineddike og skru op for høj varme til vineddiken er fordampet og tomaterne stadig er bløde,
drys tomater med salt og peber, tilsæt timian og koriander, bland let,
anret: fordel nu relishen på tallerkener, evt i en stribe,
læg torskefilet på evt som et kors (opad hvis med skind)
læg saucen med en spiseske i en oval ‘klat’ og tryk herefter med bagsiden af ske mens du
trækker den skråt op efter væk fra dig selv.
pynt evt med et par friske koriander.
server med kartoffelmosen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar