lavet den 17-12-2012
tid ½ time
en hurtig ret at lave
4 pers
12 stk kammuslinger.
100g smør
500g ærter
olie
1 citroner (saften)
3 fed hvidløg
2 skalotteløg
4 dl hønsefond
1½ dl dl fløde
1 tsk revet muskatnød
2 spsk malet hasselnødder
1. rist de finthakket hvidløg,skalotteløg på en pande med en smule olie ,
ved mellemvarme til de lige tager farve.
2. varm fløden op i en gryde ikke koge men lige ved, sæt til side på en svag varme.
3. fyld en (mellem) gryde næsten halvt med vand, herefter 4 dl fond.
tilsæt salt og når vandet koger i med ærterne ,blancher dem i 3min til de lige er møre,
hæld kogevandet i en skål og gem.
hæld herefter ærterne i en blender, med hvidløg,skalotteløg,den revet muskatnød og hasselnødderne, og
den varme fløde, dæk herefter ærterne med noget af kogevandet, blend til en til en glat pure, smag til med salt og peber.
sæt til side.
4. varm din ovn op til 50grader og sæt dine serveringskåle til suppen ind.
varm en pande op med smørret , fuld knald på panden, læg dine kammuslinger på , (du skal være hurtig her ikke noget med at sove )
varm den en side til de begynder at tage farve, tilsæt citon og vend muslingerne, steg færdig.
5. anret ,hæld din ærtesuppe over i dine opvarmet skåle eller dybe tallerkner,
men ikke så meget så når du lægger din kammuslinger på så må de ikke drukne.
Og ja det ser ud som om muslingerne ikke har fået nok, det har de, de var meget tynde.
pynt med olie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar