torsdag den 26. december 2013

Dampede asparges,gulerødder,jordskok,persille, cashew nødder og balsamicoeddike. Smørdampet torsk med persille og parmesan.

 


















lavet den 28-04-2013

nem at lave, og lave om på, og man kan sagtens bruge andre råvare.
2 retter der står rigtig godt sammen med den italienske påsketærte.

tid for de 2 retter cirka 30-45 min
6 pers

du skal bruge til tosken.

800g torskefilet
75g smør
3 fed hvidløg
8 spsk revet parmesan
2 spsk persille helst bredbladet


du skal bruge til grøntsagerne

1 bundt grønne asparges, 20-25stk
250g gulerødder
250g jordskok eller majroe
6-8 spsk olivenolie
3-4 spsk balsamicoeddike (hvid)
4-5 spsk friskhakket persille
1 ps cashewnødder 100-150g

torsken.
1. normalt damper man torsken i en gryde, jeg gør det i ovnen med lågen en smule åben.tænd ovnen ved 200grader
   læg torske fileterne i et smør indsmurt ildfast fad, hak hvidløggene fint og drys den med parmesan-osten 
   over fisken.
2. skær resten af smørret i skiver og fordel henover fisken, læg et staniol henover, sæt i ovnen med lågen en smule åben,
i cirka 7-8min
3. drys med frisk hakket persille henover og server.

grøntsagerne
1. bræk den nederste del af asparges, skræl gullerødderne og skær dem i skiver,rens jordskokerne grundigt, og
     skær i meget tynde skiver, næsten chips,
2. bring en gryde i kog med vand, og læg grønsagerne i , kog i 2-3min, læg herefter asparges i og kog vider i 3-4min
     rist samtidig cashewnødderne i en olie indsmurt pande, ved middelhøj varme, til de lige begynder at tage farve.
3.anret først asparges i en serveringskål/fad dryp lidt olie på, vend herefter gulerødder og jordskokerne i
    olivenolien og balsamicoeddiken i en skål, og anret sammen med asparges,
     læg herefter cashewnødderne på og drys med persille.
4. drys en smule salt på.
5 server sammen med fisken og måske den italienske påsketærte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar