lavet den 02-09-2013
tid regn med 5½ time i et hug
pers 6
er den svær? jebs første gang puha total stress, men nok fordi jeg havde besluttet at jeg ville lave den på 4½ time fra start til slut,
og det lykkedes , men hold da kæft jeg var træt, et godt råd, her er det viktigt at have meget orden/styr
på dels sit køkken, men især sine ingredienser, og at man laver nogle af de andre dele af retten, mens æblerne bliver bagt
(hvis man laver det hele samme dag)
man kan gøre det meget nemmer og hurtiger for sig selv ,hvis man laver æble-dele dagen før, det er den der tager tid.
og chokoladecremen er den sværeste at lave, jeg måtte lave den 2x før den var bare nogenlunde.
du skal bruge til hvid chokoladecreme
2½dl cremefraiche 38%
2½dl piskefløde
150g flormelis
1 stang vanilje
250g hvid chokolade
du skal bruge til æbler
4 røde æbler, skrællede
100g sukker
1 citron kun saften
200g sukker
1 tsk pektin kan undværes
3 blade husblas
1dl nødder hakkede
du skal bruge til marengs
4 æggehvider
50g sukker
1 knsp salt
1 stang vanilje
200g sukker
du skal bruge til safran-chokoladesauce
1dl piskefløde
1 tsk safran (og ja den ægte)
100g hvid chokolade
1 past æggeblomme
1. æbler.
skræl og skær æblerne i pæne lige store tern, ( 1x1cm) læg dem på bagepapir
drys med sukker (de 100g),og bag dem i 4 timer ved 100 grader i ovnen.sæt husblas i blød.
pres alle resterne af æblerne tilen æblejuice, kog den op med citronsaft,sukker (200g) og pektinpulver, tilsæt husblas.
hæld den i en opbevarings-beholder der er flad, hæld op så du kan skære i tern senere.
sæt på køl, skær det i tern når du skal server (1x1cm)
2.hvid chokoladecreme
pisk cremefraiche og piskefløde sammen med flormelis,tilsæt vaniljekornene og pisk sammen til en tyk masse (den må ikke flyde)
hak og smelt den hvide chokolade i et vandbad cirka 55grader, vend den varme chokolade i cremen,
et godt råd her rør den hurtigt sammen jo hurtigere jo bedre, og sæt på køl.
3.safran/chokoladesauce.
kog piskefløden op med safran. smelt den hvide chokolade over vandbad, tilsæt æggeblomme og rør, rør herefter
piskefløden med safran forsigtig i til en cremetkonsistens.
med den her kan det godt betale sig at den er en smule kølig inden anretning.så sæt på køl.
4.marengs pisk æggehvider, sukker(50g), salt og vanilje til en let skum.sæt til side. kog sukker(200g) i en smule vand tilsæt det her efter i æggehviderne og pisk for fuld knald i 2min, rør herefter stille og roligt til det er kølet nok af , så du kan komme det på en sprøjtepose. så er den klar til anretning, evt læg den på køl. herefter kan man anrette. NB! det kan godt betale sige at øve sig på et par tallerkner inden anretning. pynt med de hakkede nødder, evt brug citronmelise, revet citronskræl etc.
tid regn med 5½ time i et hug
pers 6
er den svær? jebs første gang puha total stress, men nok fordi jeg havde besluttet at jeg ville lave den på 4½ time fra start til slut,
og det lykkedes , men hold da kæft jeg var træt, et godt råd, her er det viktigt at have meget orden/styr
på dels sit køkken, men især sine ingredienser, og at man laver nogle af de andre dele af retten, mens æblerne bliver bagt
(hvis man laver det hele samme dag)
man kan gøre det meget nemmer og hurtiger for sig selv ,hvis man laver æble-dele dagen før, det er den der tager tid.
og chokoladecremen er den sværeste at lave, jeg måtte lave den 2x før den var bare nogenlunde.
du skal bruge til hvid chokoladecreme
2½dl cremefraiche 38%
2½dl piskefløde
150g flormelis
1 stang vanilje
250g hvid chokolade
du skal bruge til æbler
4 røde æbler, skrællede
100g sukker
1 citron kun saften
200g sukker
1 tsk pektin kan undværes
3 blade husblas
1dl nødder hakkede
du skal bruge til marengs
4 æggehvider
50g sukker
1 knsp salt
1 stang vanilje
200g sukker
du skal bruge til safran-chokoladesauce
1dl piskefløde
1 tsk safran (og ja den ægte)
100g hvid chokolade
1 past æggeblomme
1. æbler.
skræl og skær æblerne i pæne lige store tern, ( 1x1cm) læg dem på bagepapir
drys med sukker (de 100g),og bag dem i 4 timer ved 100 grader i ovnen.sæt husblas i blød.
pres alle resterne af æblerne tilen æblejuice, kog den op med citronsaft,sukker (200g) og pektinpulver, tilsæt husblas.
hæld den i en opbevarings-beholder der er flad, hæld op så du kan skære i tern senere.
sæt på køl, skær det i tern når du skal server (1x1cm)
2.hvid chokoladecreme
pisk cremefraiche og piskefløde sammen med flormelis,tilsæt vaniljekornene og pisk sammen til en tyk masse (den må ikke flyde)
hak og smelt den hvide chokolade i et vandbad cirka 55grader, vend den varme chokolade i cremen,
et godt råd her rør den hurtigt sammen jo hurtigere jo bedre, og sæt på køl.
3.safran/chokoladesauce.
kog piskefløden op med safran. smelt den hvide chokolade over vandbad, tilsæt æggeblomme og rør, rør herefter
piskefløden med safran forsigtig i til en cremetkonsistens.
med den her kan det godt betale sig at den er en smule kølig inden anretning.så sæt på køl.
4.marengs pisk æggehvider, sukker(50g), salt og vanilje til en let skum.sæt til side. kog sukker(200g) i en smule vand tilsæt det her efter i æggehviderne og pisk for fuld knald i 2min, rør herefter stille og roligt til det er kølet nok af , så du kan komme det på en sprøjtepose. så er den klar til anretning, evt læg den på køl. herefter kan man anrette. NB! det kan godt betale sige at øve sig på et par tallerkner inden anretning. pynt med de hakkede nødder, evt brug citronmelise, revet citronskræl etc.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar