lavet 21-09-2013 med Karina Dehn Schønwald Von Vojens.
normalt kan jeg godt lide at lave lidt om på de retter jeg finder på nettet, blade etc,
tage lidt fra eller tilføje. men her er der tale om en 100% egen sammensatte ret.
som jeg håbede på ville passe sammen, blev den god og smagte den godt,
ja den blev god og det smagte godt og passede godt sammen, sååå fedt.
er den svær at lave, ja den er ihvert faldet sjov, og krævede lidt råvarer der var lidt svære at få fat på.
De her retter kan også bruges/suppleres hver især til andre retter. den her ret er delvis lavet sammen med Karina Dehn Schønwald Von Vojens.
tid effektivt cirka 5 timer
det skal du bruge til din Gnocchi
500g melede kartofler (gl)
1 æggeblommer
Ca. 125 g hvedemel
Salt
1 spsk olivenolie
50g Smør
Salvie
5-6 spsk revet Parmesan
½håndfuld purløg
2 tsk aktivt kul eller sort madfarve (aktivt kul, findes på apoteket, eller Kuro Powder som kan købes på nettet)
eller(sort farve findes hos panduro hobby)
Kog kartofler med skræl, pil dem og mos dem mens de er lune med æggeblomme, melet, 1 spsk olivenolie og lidt salt.
Når dejen har den rette konsistens, (sæt halvdelen til side til de sorte gnocchi) del op i mindre stykker, som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm lange stykker. De trilles mod en gaffel, så de får riller. (et godt tip læg dem ikke i en skål men på en plade)
Kog gnocchi i saltet vand i 3-4 min. Dryp dem af og vend dem i smør, som er let brunet og med friske salvieblade. Eller timian Drys med revet parmesan, purløg og friskkværnet peber,
de sorte gnocchi som vi kan kalde asfaltflager, det var det vi gjorde (karina og mig) dem stegte vi på en middelhøj varm panden i smør og salvie.
det her skal du bruge til din chilirelish
2 tsk sennepsfrø
2spsk olivenolie
1 tsk tørrede små flækærter
1 tsk stødt chili
4spsk vineddike
2 udkernede groft hakkede citroner
sauter sennepsfrøene i meget varm olie, tilsæt flækærterne , når flækærterne begynde at spring, skru ned tilsæt chili, steg videre til de bliver brune, tilsæt vineddike, rør de hakkede citroner i , tag gryden af blusset og lad køle ned, så er den klar.
den her tør jeg godt sige sindssyge stærke chilirelish (vuf)er lavet af Karina Dehn Schønwald Von Vojens. men passer drøngodt til den her ret. hvis man syntes den er for stærk så drop chili’en, ikke fordi jeg tror det hjælper meget.
det her skal du bruge til din opbagte blækspruttesauce.
2 spsk mel
50g smør
2 finthakket skalotteløg
2 finthakket fed hvidløg
1dl vand
2ps blæksprutteblæk a 4 g
½dl rødvin
peber
salt
smelt smørret i en gryde sammen med løgene, i med mel’et og pisk hurtig tilsæt rødvin og lidt af vandet sammen med blækket, tilsæt ekstra vand alt efter hvor tyk/tynd du vil have den, smag til med peber og salt. hold den let varm til du skal bruge den anrette.
det her skal du bruge til dine kylling
4 stk kyllingfileter cirka 300-400g
2 dl kokusmel
4 æggeblomme
1dl rasp
4spsk gurkemeje
salt
peber
skær dine kyllinger i 1cm bredde strimler og 4-5 cm lange,læg til side. bland din æg,
rasp og gurkemeje med lidt salt og peber i en skål vend dine kyllinge stykker i det, steg dem herefter på en pande ved middel varme, cirka 4-5min, læg dem i en ny skål og vend dem forsigtigt i kokusmelet. server/anret
det her skal du bruge til dine stegte/ristede brød
4 stk skiveskåret franskbrød helst et par dage gamle lidt tørre 50-100g smør 1 håndfuld salvieblade 1 stor håndfuld granatæblekerner smelt smørret ved middelhøj varme, rist brødet og drys med salvie.(hold godt øje det går stærkt) server med granatæblekernener.
normalt kan jeg godt lide at lave lidt om på de retter jeg finder på nettet, blade etc,
tage lidt fra eller tilføje. men her er der tale om en 100% egen sammensatte ret.
som jeg håbede på ville passe sammen, blev den god og smagte den godt,
ja den blev god og det smagte godt og passede godt sammen, sååå fedt.
er den svær at lave, ja den er ihvert faldet sjov, og krævede lidt råvarer der var lidt svære at få fat på.
De her retter kan også bruges/suppleres hver især til andre retter. den her ret er delvis lavet sammen med Karina Dehn Schønwald Von Vojens.
tid effektivt cirka 5 timer
det skal du bruge til din Gnocchi
500g melede kartofler (gl)
1 æggeblommer
Ca. 125 g hvedemel
Salt
1 spsk olivenolie
50g Smør
Salvie
5-6 spsk revet Parmesan
½håndfuld purløg
2 tsk aktivt kul eller sort madfarve (aktivt kul, findes på apoteket, eller Kuro Powder som kan købes på nettet)
eller(sort farve findes hos panduro hobby)
Kog kartofler med skræl, pil dem og mos dem mens de er lune med æggeblomme, melet, 1 spsk olivenolie og lidt salt.
Når dejen har den rette konsistens, (sæt halvdelen til side til de sorte gnocchi) del op i mindre stykker, som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm lange stykker. De trilles mod en gaffel, så de får riller. (et godt tip læg dem ikke i en skål men på en plade)
Kog gnocchi i saltet vand i 3-4 min. Dryp dem af og vend dem i smør, som er let brunet og med friske salvieblade. Eller timian Drys med revet parmesan, purløg og friskkværnet peber,
de sorte gnocchi som vi kan kalde asfaltflager, det var det vi gjorde (karina og mig) dem stegte vi på en middelhøj varm panden i smør og salvie.
det her skal du bruge til din chilirelish
2 tsk sennepsfrø
2spsk olivenolie
1 tsk tørrede små flækærter
1 tsk stødt chili
4spsk vineddike
2 udkernede groft hakkede citroner
sauter sennepsfrøene i meget varm olie, tilsæt flækærterne , når flækærterne begynde at spring, skru ned tilsæt chili, steg videre til de bliver brune, tilsæt vineddike, rør de hakkede citroner i , tag gryden af blusset og lad køle ned, så er den klar.
den her tør jeg godt sige sindssyge stærke chilirelish (vuf)er lavet af Karina Dehn Schønwald Von Vojens. men passer drøngodt til den her ret. hvis man syntes den er for stærk så drop chili’en, ikke fordi jeg tror det hjælper meget.
det her skal du bruge til din opbagte blækspruttesauce.
2 spsk mel
50g smør
2 finthakket skalotteløg
2 finthakket fed hvidløg
1dl vand
2ps blæksprutteblæk a 4 g
½dl rødvin
peber
salt
smelt smørret i en gryde sammen med løgene, i med mel’et og pisk hurtig tilsæt rødvin og lidt af vandet sammen med blækket, tilsæt ekstra vand alt efter hvor tyk/tynd du vil have den, smag til med peber og salt. hold den let varm til du skal bruge den anrette.
det her skal du bruge til dine kylling
4 stk kyllingfileter cirka 300-400g
2 dl kokusmel
4 æggeblomme
1dl rasp
4spsk gurkemeje
salt
peber
skær dine kyllinger i 1cm bredde strimler og 4-5 cm lange,læg til side. bland din æg,
rasp og gurkemeje med lidt salt og peber i en skål vend dine kyllinge stykker i det, steg dem herefter på en pande ved middel varme, cirka 4-5min, læg dem i en ny skål og vend dem forsigtigt i kokusmelet. server/anret
det her skal du bruge til dine stegte/ristede brød
4 stk skiveskåret franskbrød helst et par dage gamle lidt tørre 50-100g smør 1 håndfuld salvieblade 1 stor håndfuld granatæblekerner smelt smørret ved middelhøj varme, rist brødet og drys med salvie.(hold godt øje det går stærkt) server med granatæblekernener.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar