Med kylling porre og æble
Tid 1 time 25 min
Det skal du bruge
1 kylling 1200-1500 g
1 porretop
1 kvist timian
15 peberkorn
2-3 tsk salt
Det skal du bruge til
karrysuppen
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
5-6 cm frisk ingefær
1 syrligt æble
1 porre
1-1½ dl rosiner
20-25g smør
3 tsk karry
1 stilk citrongræs
2 spsk hvedemel
5-6 dl indkogt siet
suppe (fond) fra kylling
1 ds kokosmælk
Saft fra 1 stk
limefrugt
Salt og peber
Det brugte jeg til
servering/pynt
1 porre både grønt og
hvidt
1 æble i tern
Ærteskud
Peber
Start med at lægge
den skyllet kylling i en stor grydemed koldt vand,
Bring i kog , og når
det koger, tilsæt
Porretop, timian,
peberkorn og salt.
Låg på og kog i 40-50
min
Når den er færdig op
med kyllingen og pil kødet fra med et par gafler.
Stil til side.
Kog din fond/kylling
væske ind uden låg 20min.
Si den, du skal bruge
cirka 5-6 dl, men resten kan man bare
fryse ned og gemme
til en anden gang,
evt. til en gang grønsagssuppe, så er det jo bare at
snitte nogle
grønsager putte i din fond og kog op.
Karrysuppen
Pil skalotteløg og hvidløg og skær fint.
Skræl ingefær og æble
og riv det groft
Smelt smørret i en
gryde og svits karry 1 minut
Tilsæt løg, hvidløg,
ingefær, porre, rosiner, citrongræs og æble, steg det i 3-4min.
Tilsæt 1dl af din
indkogte fond + melet og rør godt,
Tilsæt resten af
fonden og lad den koge op mens du rør rundt.
Tilsæt kokosmælken
kog suppen i 5-6min, og
Smag til med lime ,
salt og peber.
Tag nu din citrongræs
stilk op og smid ud.
Blend suppen med en
stavblender
Varm din kylling kød
i suppen
Server suppen i egnet
skåle tallerkner,
Pynt den først med 10-12
små æbletern
Herefter med tyndt
skåret porre
En smule peber ud
over
Og slut af med
ærteskud
Og med hensyn til
pynt eller små anretninger,
Så bruger jeg næsten
altid ulige antal som her med ærteskudende, hvor jeg har brugt
3 stængler oven på 1
samling af suppe/porre
1,3,5, etc
Det ser visuelt
dårligt/grimt ud at bruge lige antal , at
få 2 eller 4
kammuslinger til at ligge pænt og flot på en
Tallerken , det ser
ligesom ´forkert` ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar