lørdag den 18. januar 2014

Ketchup hjemmelavet.


DSC_0247

lavet den 16-01-2014

tid 2  timer hvor det over halvdelen af tiden passer sig selv.


har lige lidt tid torsdag efter arb, det skal da bruges til at lave et eller andet,
så hjemmelavet ketchup lød som en god ide, er det nemt? jebs, alle kan være med,
og smager det godt ja for pokker, vil heller lave min egen fremover.

du skal bruge
500g tomater og de må godt være godt røde,friske og på stilk.
3 æbler syrlige altså godt sure hvis du kan få dem.
150g løg
2 peberfrugt
4-6 flåede tomater
16-18g salt
½ tsk peber
80g rørsukker
½dl æbleeddike
1/4 tsk kanel
3-4 nelliker stødt
en smule atamon hvis man gemmer det længe, det gør vi åbentbart ikke hos os,
det blev/bliver spist hurtiger end ellers.


Heinz og Beauvais det den man køber, allehånde,hvidløg ,med eller uden sukker/farin mulighederne er utallige jeg laver det james price way, med en smule ændringer.

skyld din tomater, skræld dine æbler fjern kernehusene og stilke også fra peberfrugten,
pil dine løg, og nej ikke ‘de’løg. h
hak det hele i smader, smid det i en blender, herefter i en gryde sammen med resten af ingredienserne,
kog det ved middel varme 1 time, blend det 3-4 x imens, syntes du den er for tynd, så kog den mere ind ,
fuldstændig som når man laver fond, jo mere du koger jo bedre, kraftiger bliver den, der bliver
tilgengæld også en smule mindre.
hæld på 2-3 glas.

nyd din hjemmelavet ketchup, den smager bare bedre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar