lavet den 19-03-2013
tid cirka 1 time
4pers
2 stk andebryster 500-600g
salt peber
bagt selleri
½ knoldselleri
1kg store kartofler
salt
appelsinsalat
4 appelsiner
2 stilke bladselleri
1 rødløg
1 rød chili
2 spsk oliven
2 spsk æbleeeddike
1. Andebryst.
tænd ovnen på 200 grader, rids skindet i tern på brystet, steg andebrysterne på en pande uden fedtstof
med skindsiden ned af. middelhøjvarme, til fedtet smelter af, skindet bliver gyldent, vend og brun den anden side,
læg dem i et ovnfast fad,krydr med salt og peber, steg dem færdig i ovnen i 15 min, lad dem hvile i 2-5min.
gem andefedtet på panden.
2. bagt selleri
skræl knoldsellerien og skær den i 5 cm lange bjælker, skræld og skær dem i bjælker, vend selleri og kartoflerne i andefedtet på panden,
( prøv at holde knoldselleri og kartofler adskilt, så er det nemmer at anrette)
bred dem ud på bageplade med bagepapir,bag dem i ovnen i 25 min (sammen med andebrysterne) til de er gyldne, krydr herefter med salt
3. appelsinsalat
skræld appelsinerne og skær dem i tynde skiver ikke størrer end 5 mm ,
(vigtigt de skal helst være hårde og friske, og kniven skal være meget skarp)
anret appelsinerne, rens bladsellerien og skær den ud i små tern,hak rødløg, chili fint,
rør olie og æbleeddike sammen, vend bladselleri rødløg og chili i .
fordel ‘dressingen’ ud over appelsinerne (en spsk er god til det)
anret knoldselleri og kartofler.
pynt med enten timian,eller rosenmarie som jeg har gjort.
her er en anden variation.
her er der brugt svinemørbrad.
stegte hasselnødder, ristet pinjekerner som er rigtige gode til knoldsellerien,
som er sød og har lidt nøddesmag når den bliver bagt.
lavet den 24-04-2013
NB.servere du på et spækbræt eller lign skal du bruge mere olie og eddike.
tid cirka 1 time
4pers
2 stk andebryster 500-600g
salt peber
bagt selleri
½ knoldselleri
1kg store kartofler
salt
appelsinsalat
4 appelsiner
2 stilke bladselleri
1 rødløg
1 rød chili
2 spsk oliven
2 spsk æbleeeddike
1. Andebryst.
tænd ovnen på 200 grader, rids skindet i tern på brystet, steg andebrysterne på en pande uden fedtstof
med skindsiden ned af. middelhøjvarme, til fedtet smelter af, skindet bliver gyldent, vend og brun den anden side,
læg dem i et ovnfast fad,krydr med salt og peber, steg dem færdig i ovnen i 15 min, lad dem hvile i 2-5min.
gem andefedtet på panden.
2. bagt selleri
skræl knoldsellerien og skær den i 5 cm lange bjælker, skræld og skær dem i bjælker, vend selleri og kartoflerne i andefedtet på panden,
( prøv at holde knoldselleri og kartofler adskilt, så er det nemmer at anrette)
bred dem ud på bageplade med bagepapir,bag dem i ovnen i 25 min (sammen med andebrysterne) til de er gyldne, krydr herefter med salt
3. appelsinsalat
skræld appelsinerne og skær dem i tynde skiver ikke størrer end 5 mm ,
(vigtigt de skal helst være hårde og friske, og kniven skal være meget skarp)
anret appelsinerne, rens bladsellerien og skær den ud i små tern,hak rødløg, chili fint,
rør olie og æbleeddike sammen, vend bladselleri rødløg og chili i .
fordel ‘dressingen’ ud over appelsinerne (en spsk er god til det)
anret knoldselleri og kartofler.
pynt med enten timian,eller rosenmarie som jeg har gjort.
her er en anden variation.
her er der brugt svinemørbrad.
stegte hasselnødder, ristet pinjekerner som er rigtige gode til knoldsellerien,
som er sød og har lidt nøddesmag når den bliver bagt.
lavet den 24-04-2013
NB.servere du på et spækbræt eller lign skal du bruge mere olie og eddike.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar