lørdag den 23. november 2013

Svinemørbrad med spidskål og hasselnøddekartofler

       lavet den 16-03-2013

tid : 1 time
ovntid ½ time

600g svinemørbrad
1 tsk salt
friskkværnet peber
2-4 hele hvidløg alt efter hvor meget man kan lide,lige her kan man godt bruge mange det skader ikke retten

spidskål
400g spidskål
2 stk olivenolie
2 stk frisk timian ikke tørret.
skallen af ½ citron

hasselnøddekartofler
100g smør
2dl ristede hasselnødder
600g små kartofler, kogte  ( og lad dem ikke stå i vandet efter kogetid)

1.sæt ovnen på 125 grader. afpuds mørbraden gnid med med salt og peber, del hvidløgene i fed,
lad skallen blive på.

2. brun kødet i olie med hvidløgene på en pande. steg herefter  mit i ovnen.
temp på kødet  65-68 grader (omkring 20-30min) hviletid max 5min.

3. skær roden af af kålen,skær kålen i tynde skiver, kog den mør i letsaltet vand ca 4-7min, tag kålen op og læg den i isvand.

4. opvarm dernæst kålen i olivenolie og tilsæt timian og citronskal, krydre med salt

5. brun smør på en stegepande, til det fået farve og begynder at dufte af nødder, (de kan tåle rimligt meget)
vend nødder og kartoflerne i smør lige før servering.

6. skær kødet i skiver ( hvis du vil stille dine udskåret mørbrad på kant, så skær dem cirka 3 cm )og anret med hvidløgsfedene,kål og kartoflerne.

7. spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar