lavet den 16-02-2013
8 pers.
teknisk svær og meget tidskrævende og en del stress, afsæt heller 4 timer end 3.
ostefyld
2 mangofrugter
500g ostecream (evt philadelphia )rumtemperert skåret
80g rørsukker
4x husblas
4 spsk. limejuice
kokus tapioca
50g tapioca (jeg brugte tyrkisk flødecream)kunne ikke få fat i tapioca
200 ml fløde
6 spsk. rørsukker
200 ml kokusmælk
kikse krymmel
digestive originale 1 prk
digestive bisca 1 prk
12 spsk. smør smeltet
til servering
koriander
2 mangoer
1. forvarm ovnen til 180grader, placer bagepapir på en bageplade eller spækbræt, smør indersiden af 8 stk,
bageringe 8cm diameter 3cm høje med olie og sæt dem på bakken,til ostekagefyldet læg ‘mangokødet’ i en
blender mix til en jævn masse (puree), læg cirka 1/3 tilside i en skål til servering.
tilsæt ostecreamen og sukker til resten af pureen i blender til sukkeret er opløst,lad den stå.
2. blødgør husblasen i koldt vand, smid det herefter i en gryde til det er smeltet.
tilsæt husblasen til din puree i blenderen til en jævn mix, tilsæt herefter limesaften.
fordel herefter din puree i de 8 forme og sæt dempå køl.
3. kokus tapioca blev det ikke til men istedet til en tyrkisk flødecream.
brugte 100g tyrkisk flødecream 200ml fløde, 6 spsk rørsukker, 200ml kokusmælk, ned i en gryde
ved svag varme, kog det langtsomt op lige indtil før det koger og køl af, til servering.
4. tag de 2 prk digestive og blend til en fin mix, smid det i en skål og bland med det smeltet smør.
læg det jævnt i et lag af 4-6mm på en bageplade smurt med smør, uden bagepapir.
bag det i 6-8min til det er en form for toast men ikke brændt.
køl af i 10-12min.
5. skær små firkantet mango-og limefrugter, gør korianderne klar. kan gøres klar når man laver puree.
6. herefter skal der arbejdes meget hurtigt. gør tallerkener klar mens det bager og køler af.
tag ringene fra køleskabet med mangocreamen pres dem ned over den bagte krymmel NB den skal være kold.
placer herefter ringen med mango og krymmel bunden på kolde tallerkener, tag herefter rest-krymmelen fra
pladen og smuler det hen over ringenen i et tyndt lag, fjern herefter ringene forsigtigt med varme hænder.
7.anret herefter med mangocreame, den tyrkiske flødecream, lime-tern, mango-tern og koriander-blade.
8 . så må der spises og nydes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar