søndag den 17. november 2013

Røget og pocheret lakseballotine med kartoffelsalat og rødbede.

12
lavet den09-12-2012
6 pers.
tid  hmmm hvis man planlægger det godt, og læser opskriften ordentlig,
sååå kan man godt gøre det hurtigt, men i et hug så regn med 3-4 timer.
1 rødbede
kartoffelsalat
4 kartofler medium og med meget stivelse
2 skalotteløg
olivenolie
2 spsk cremefraiche 38%
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk purløg hakket
salt peber
pocheret laks
350g fersk laks
1 glas hvidvin ,resten i håret
150ml hvidvinseddike
1 l fiskefond
peberrodssauce
1 skalotteløg
1spsk smør
1 dl piskefløde
5cm peberrod revet
lakseballotine
1 skalotteløg
3spsk dild
5-7 peberkorn røde og stødte
1 fed hvidløg presset ikke skåret
1 spsk citronsaft (evt gem citronskal til pynt)
4 spsk cremefraiche 38 %
100-200g god røget laks i tynde skiver
salt peber
plastikfilm
rødbeden
kog den i letsaltet vand i 45min tag skindet af under koldt vand
skær i tern.
kartoffelsalat
skræl og skær kartoflerne i tern på 1x1 cm. kog dem i letsaltet vand i ca. 5min til de er møre
hæld vandet fra,hæld vandet fra og køl ned. hak og svits skalotteløgene i lidt olivenolie,
uden at de tager farve. bland løgene i kartoflerne, tilsæt creme fraiche, hvidvinseddike og purløgene,
smag til med salt og peber, bland det hele uden at ødelægge kartoffelternene,sæt til side.
pocheret laks.
læg laksen i en kasserolle, hæld hvidvin,eddike og fiskefond ved til det dækker, bring det langtsomt til kog
og lad det simre i 5 min til det er færdigkogt, lad det køle ned i fonden.tag fisken op,
og bræk den i flager og sæt til side.
peberrodssauce
steg det hakked løg i smør ved lav varme til løget er blødt, hæld fløden ved og lad det koge op
sluk for varmen og hæld den revet peberrod i. (nb den må ikke koge med peberrod i )
lakseballotine
tilsæt den udblødte husblas i peberrodssaucen og rør rundt, hæld skalotteløge,dild,peber,hvidløg,citronsaft,
cremefraiche og den pillede laks i.smag den til med peber og salt.
rul et stort stykke film ud læg lakseskiverne ud så de dækker hinanden,læg lakseblandingen på i en lang pølse ,
fold skiverne sammen over blandingen, husk tør hænderne, rul dem sammen med filmen,
så stramt du kan jo strammer jo bedre.og læg  på køl. i cirka 1-2 timer.
anret:
pynt evt. dild,purløg, spinat, koriander, citronskal.
1619
lavet den 24-12-2012                                        lavet den 31-12-2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar