søndag den 24. november 2013

Sensommerbær med Whisky-sabayonne-creme

        lavet den 09-03-2013

tid ½ time + ventetid 2 timer.en hurtig nem lille varm vinterret, at laver efter gåturen på 2 timer.
6pers.

600g blandede bær (jeg brugte hindbær,jordbær,blåbær,ribs,solbær)
rørsukker og masser af det. cirka 400g
4-6 cl whisky singel malt sødlig
8 æggeblommer
6spsk lyst rørsukker
1-2dl flormelis
2-4dl cremefraiche 38%

skyl bærene lad dem dryppe af meget, læg dem i en dyb tallerken, drys så meget sukker over at det dækker,
hæld whiskyen over ½ cl til hver, hvis der er børn der skal have denne dessert, så kun 1/6del whisky.
lad den herefter stå på køl i 2 timer.
pisk æggeblommer og sukker 6 spsk over vandbadet til du har en tyk æggesnaps, smag den til med en smule whisky cirka 2cl.
fordel bærene på 6 tallerkner (de skal kunne tåle en tur i ovnen) dæk/hæld med sabayonne-cremen, 250 grader ind i ovnen
under grill, grill til overfladen bliver begyndende lysebrun, hold øje lige pludselig så er den der, mellem 4-6 min.
tag ud og pynt med et drys flormelis og server/pynt med cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar