søndag den 24. november 2013

Ærtesuppe med parmaskinke

       lavet den 23-02-2013

tid ½ time

2 spsk olivenolie
4 skiver parmaskinke, hakket
havsalt peber
1 stor håndfuld mynte, kun bladene
500g ærter
200g cremefraiche

varm olivenolie op på en pande, drys parmaskinken med peber, steg den ved høj varme, til
den er sprød og gyldenbrun, hæld det i et dørslagog lad den dryppe af,
fyld en mellem gryde halvt med vand, tilsæt salt og kog, tilsæt myntebladene, ærterne ,blancher dem
i 3-4min til de er møre og stadig grønne, hæld kogevandet fra i en skål og gem, hæld mynten og
ærterne i en blender, tilsæt nok kogevand til at dække ærterne, og blend til en glat pure (det skulle jeg så have gjort lidt mere), tilsæt et stort dryp olivenolie 2-3spsk,
og cremefraichen undtagen 4 spsk, der gemmes til pynt, blend i et par sekunder mere, smag til med salt peber,
blend et par sekunder.
hæld suppen i 4 (foropvarmet skåle fra ovnen 50grader) pynt med med en skefuld cremefraiche i hver, drys den sprøde parmaskinke over, server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar