søndag den 24. november 2013

Bagt hellefisk med rodchips på spinat-persille-pure.


lavet den 20-03-2013

tid 1time og 45min
4 pers

det her er en ret der kan give en lidt stress, da der er mange ting der skal startes op samtidig,
og bliver færdig lige efter hinanden, og skal være varmt undtagen blomsterne.
planlægning er vigtigt i den her ret, og hurtig anretning. den er svære end den ser ud,
og der er ikke noget af maden her der kan tåle for meget varme og for længe. ingen hviletid
særlig opmærksom på ikke for meget salt på rodfrugterne.

2 gulerødder
4 jordskokker
2 rødbede
koldpresset rapsolie
havsalt peber
4 hellefisk uden ben ca 125-150g stk
400g spæde spinatblade
200g perlespelt
1 krukke med primula, roser, blomsterblader der kan spises, eller bare bruges som pynt.

1. en gryde med letsaltet kogt vand 4 dl , 200g perlespelt. kog som ris.

2.rens gulerødderne og jordskokker, skræld rødbederne, snit dem i meget tynde skiver,
med kniv eller mandolinjern ikke tykkere end 1mm, vend det hele i rapsolie og drys med salt, pas på med for meget salt.
bag rodskiverne ved 180grader i 10-15min til de bølger i kanten, læg dem på køkkenrulle.

3.læg fiskestykkerne  i et smurt ovnfast fad,  og drys med salt, vrid 1-2 stykker bagepapir op i koldt vand og pak fadet ind.
bag fisken  ved 180 grader i 15 min. ingen hviletid

4.skyl spinat og persille, kom det i en gryde med 3-4 dryp  olivenolie salt og peber, varm det igennemtil det falder sammen.
blend med 4 spsk rapsolie smag til med salt og peber. den her skal være varm når den serveres.

anret her efter , start med pureen, herefter perlespelt, fisken, rodfrugterne og tilsidst hele blomster
eller blade jeg har brugt primula.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar