lavet den 22-02-2014
Der er mange måder at lave Samosa på, det her er min.
Der er det der skal være i en traditionel indisk Samosa, og en masse jeg godt kan lide, så en bombe af smag,
og nogle vil sikkert sige for mange, men det er jo op til en selv, hvad man vil komme i.
Der er stort set ingen grænser.
Tid 2½ time
Du skal bruge
Til dej (cirka 40-50 stk.)
1000g hvedemel
3dl olie
5 tsk salt
4-6 dl koldt vand
3 spsk Ajwain frø (carom) hvilket ikke står for kommen, men du kan også bruge Timian.
Til fyld
500g kylling eller 500g oksekød
1 stk skalotteløg
½ håndfuld friske koriander
5 fed hvidløg
1½ spsk Rød chili pulver
1½ citron saften
1 spsk masala
½ peberfrugt
½ sød chilifrugt
1 håndfuld bladselleri
1 gulerod
1-2 forårsløg
50-75 g rørsukker
½dl olie
Start med dejen.
Bland alt sammen på nær vand, det tilsættes efterhånden, til man opnår en rimelig klæ masse.
Stil til siden på et køligt sted ikke køleskab, og med et vådt viskestykker over.
Tag en pande og rist/varm masala og chilipulver ved middelhøj varme, når du begynder at kunne dufte krydderierne,
smid olie på og kylling eller oksekød og steg/Svits det hele i 15 min, stil til side.
Tag resten af ingredienserne og snit i småstykker, bland det herefter med kødet som du lige hælder resten af væsken fra.
Stil på køl til senere brug.
Tag nu din dej og en rulle og ekstra mel, drys mel på bordet tag en håndfuld dej og rul ud så tyndt som mulig.
Skær herefter dejen ud i 7-8cm bredde, fugt herefter dej-kanterne med vand, læg fyld på cirka en spsk, og begynd at folde sammen,
brug god tid og fugt alle kanter/samlinger der ikke har fået vand efterhånden som du pakker dem sammen.
klem den sidste samling med et let tryk, og læg til side, og læg dem ikke oven på hinanden efterhånden som du bliver færdig.
Herefter kan du så vælge at lave dem enten i olie eller læg dem i ovn, hvis man vælger at varme dem i ovn
(ved 180 grader i 20 min)så pensel dem med æggeblomme på oversiden.
I olie så det som at lave pomfritter , hold godt øje med dem , det går stærk, under 3-5 min, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Man kan også købe færdig filodej hvilket er meget nemmere, men de er svære at rulle/pakke og der skal man lægge dem i 3 lag, med
vand imellem(pensel).
Man kan jo så også lave forårs ruller, stort set samme ingredienser,
men så bruger jeg også røget paprika ,karry, peri peri,
det 5 krydderi fra kina, noget sødt som søde syltet tomater.
samme fremgang måde, men klip din filodej ud i den størrelse
du vil have med tørre hænder, jeg laver dem typisk 15x10 cm,
men start med at tø dine filodejs ruller op, rør ikke ved dem før de er tøet op ellers går de for meget i stykker
fyld 2-3 spiseskeer oven på din vand-smurte filodej fold dejen
i venstre og højre side, herefter i
bund, smør med vand, og rul sammen, smør med vand igen på
slut samlingen
læg til side på et smurt fad , dine ruller må ikke røre ved
hinanden.
stegt dem som med samosa,en eller i ovn
på bagepapir.
Men de bliver bedst på panden.
Herefter kan man servere dem med ris etc, eller som snacks med en dip, jeg har her brugt den hjemmelavet ketchup og blandet den 1:1 med creme fraiche.
Velbekommen.
FEDT indlæg!!
SvarSletGod gennemgang
Den nye skabelon er bare super god sammen med din opstilling. Og alle billederne er super gode.
Tak for det.
SvarSlet