lavet den 07-03-2014
Tid 1½-2 timer
Du skal bruge til mørdejen
250g mel
145g smør (blødt)
100g sukker
1 knsp fint salt
½ vaniliestang (kornene ,jeg brugte en hel)
1 helt æg
1 tærtefom med løs bund
du skal bruge til chokoladefyld
80g mørk chokolade 70% finthakket/revet (jeg brugte 77%)
125g smør
125g sukker
2æg
125g mandelmel
1spsk kakaopulver
30g appelsinlikør (cointreau)
4 appelsiner
100g appelsinmarmelade
Start med dejen
Bland det hele sammen i en skål med fingerne.
så får du det her
rul dejen ud i 3mm mellem 2 stykker bagepapir læg den på en plade eller et spækbræt
og sæt på køl 1-1½ time.
Chokoladefyld
Kom chokoladen i en skål, tilsæt smør og rør sammen
tilsæt herefter sukker, æg, mandelmel og kakaopulver i og pisk det sammen
tilsæt likør, evt også en smule til din tørre ganen
tag herefter dine appelsiner, skær enderne af, skær skrællen væk med en skrap kniv ,
Før kniven ind mellem lamellerne, og skær fileterne ud
læg dem på et rent viskestykke
Tag dejen ud og læg på tærtebunden
og fordel en smule af din chokoladefyld
kom marmeladen i en sprøjtepose og fordel den
fordel resten af fyldet med forsigtighed
fordel appelsinfileterne i mønster
så den klar til cirka 45min ved 170 grader varmluft.
Og så kommer den til at se sådan ud, hvis man pynter den lidt med
en smule flormelis.
Og hvis man som mig har glemt at købe mandelmel, og har nogle mandler liggende, ja
så kan man jo lave det selv, smid mandlerne i kogene vand 2min,
og smut skinnet af dem, tør dem af, og knus dem i en morter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar