mandag den 10. marts 2014

Chokoladetærte med appelsin

DSC_0029
lavet den 07-03-2014
Tid 1½-2 timer
Du skal bruge til mørdejen
250g mel
145g smør (blødt)
100g sukker
1 knsp fint salt
½ vaniliestang (kornene ,jeg brugte en hel)
1 helt æg
1 tærtefom med løs bund
du skal bruge til chokoladefyld
80g mørk chokolade 70% finthakket/revet (jeg brugte 77%)
125g smør
125g sukker
2æg
125g mandelmel
1spsk kakaopulver
30g appelsinlikør (cointreau)
4 appelsiner
100g appelsinmarmelade
Start med dejen
DSC_0011
Bland det hele sammen i en skål med fingerne.
så får du det her
DSC_0012
rul dejen ud i 3mm mellem 2 stykker bagepapir læg den på en plade eller et spækbræt
DSC_0013
og sæt på køl 1-1½ time.
Chokoladefyld
DSC_0015
Kom chokoladen i en skål, tilsæt smør og rør sammen
tilsæt herefter sukker, æg, mandelmel og kakaopulver i og pisk det sammen
tilsæt likør, evt også en smule til din tørre ganen
DSC_0017
tag herefter dine appelsiner, skær enderne af, skær skrællen væk med en skrap kniv ,
DSC_0019
Før kniven ind mellem lamellerne, og skær fileterne ud
DSC_0020
læg dem på et rent viskestykke
DSC_0021
Tag dejen ud og læg på tærtebunden
og fordel en smule af din chokoladefyld
DSC_0018
kom marmeladen i en sprøjtepose og fordel den
DSC_0022
fordel resten af fyldet med forsigtighed
fordel appelsinfileterne i mønster
DSC_0025
så den klar til cirka 45min ved 170 grader varmluft.
Og så kommer den til at se sådan ud, hvis man pynter den lidt med
en smule flormelis.
DSC_0029
Og hvis man som mig har glemt at købe mandelmel, og har nogle mandler liggende, ja
så kan man jo lave det selv, smid mandlerne i kogene vand 2min,
og smut skinnet af dem, tør dem af, og knus dem i en morter.
DSC_0058DSC_0061DSC_0063

Ingen kommentarer:

Send en kommentar