mandag den 10. marts 2014

BROWNIES

DSC_0104
lavet den 07-03-2014
En lækker lille kaloriebombe.
tid cirka 1½-2 timer
Det skal du bruge til nøddebrownie
DSC_0064
345g hele æg (cirka 7-9stk)
415g rørsukker
390g smør
200g mørk 70% eller derover
90g hvedemel
25g kakaopulver
290g nødder pekan (men jeg brugte hvad jeg havde ,der var lidt para/valnødder
og et par poser hasselflager)grovthakkede
230g lys chokolade 35% grofthakkede
det her skal du bruge til Saltet kanel-karamel
DSC_0067
375g piskefløde
2 vaniljestænger flækkede på langs og delt
12 g kanelstænger
40g glukose
375g alm sukker
100g saltet smør
nødde-brownies
start med at piske æg og sukker sammen
DSC_0069
smelt smør og chokolade i vandbad (den mørke)
DSC_0074
tilsæt den til din æg og sukker og rør rundt
DSC_0076
tilsæt herefter mel og kakaopulver
DSC_0077
vend nødder i
DSC_0078
og hæld på en braddepande med smurt bagepair
DSC_0073DSC_0079
drys din grofthakkede hvid chokolade over
DSC_0080
og bag i ovn ved 170 grader i 16-17 min
og lad den køle af i 30min
din saltet kanel-karamel
varm fløden op i en gryde, tilsæt kanelstænger og vanilje og sæt til side,
og lad vanilje og kanel stå og trække
DSC_0083
varm glukose og sukker op i en anden gryde, tilsæt sukker lidt ad gangen,
til den bliver gylden
DSC_0086
og tilsæt smør
DSC_0090
sigt kanel og vanilje stænger fra din fløde
DSC_0089
og hæld din fløde-blanding i din karamel
DSC_0091
kog din karamel op til maks 188 grader
tag din færdigbagte Brownies
DSC_0085
del den i 2 stykker, læg den ene del i et fad med bunden ned af
husk at lægge et smurt bagepapir i.
DSC_0088
hæld din karamel-blanding i
DSC_0094
læg den anden Brownie del i med bunden op ad i karamelen
vend den om med hjælp af et plastikbræt
DSC_0093
og glid den ned på plads (forsigtigt, du har kun et forsøg)
DSC_0096
sæt den herefter på køl i mindst 3-4 timer eller natten over.
skær den ud i tern cirka  6x6 cm herefter i trekanter
DSC_0115

Ingen kommentarer:

Send en kommentar