lørdag den 5. april 2014

Aspargestærte med gongonzola

DSC_0082
            Lavet den  05-04-2014




En nem lille forret (appetize) og dog måske lige ‘tung’ nok som appetize, den tager en lille time.
men godt smager den. God som morgenmad
du skal bruge til tærtedejen
150g smør
250g hvedemel
1/4 tsk fin salt
1 æggeblomme
og en smule vand
DSC_0061
bland det hele sammen, og tilsæt vand så dejen bliver fast men ikke for klæ.
sæt på køl ½time.
rul herefter dejen ud på mel , cirka 2mm og forsøg at få dejen op i din form i et stykke, tålmodighed.
kolde hænder er en fordel.læg den herefter i din forme.
Bræk den nederste træede ende af asparges og kasser, tag herefter og
fordel dem oven på din tærtedej.
DSC_0066
du skal bruge til fyldet
10 grønne asparges ( eller måske ærter så kan de fleste børn også lide den)
3 æg
1½ dl piskefløde
100g gongonzola (og hvis man kan lide det her så kom ekstra i det gjorde jeg sååå 150g)
salt peber tilsmag.
DSC_0065
hæld det hele sammen og pisk det sammen roligt.
hæld det herefter over dine asparges.
DSC_0068  
Bag tærten i din ovn i 25-27 min ved 175-180 grader til den bliver lidt mere end gylden.
( et godt råd efter 5-10min skub aspargesene ned med en ske da de har en tendens til at poppe op.)
tag den ud og lad den køle af i 5-7min, før du tager den ud af din form med 2 paletter.
pynt med høvlet rå asparges, en smule olie, og ekstra salt.
(og jo kolder den bliver jo mere salt kan den faktisk klare)


Man kan også gøre den mere børnevenlig, ikke mange børn kan lide asparges,
så prøv med ærter i stedet for,
prøv også at bruge cremefraiche som tilbehør med krydderier i, så som paprika eller marsala,
så bliver det en lidt anden 'dessert'DSC_0073

Ingen kommentarer:

Send en kommentar