Nøddetærte med karamel og tranebær
tid 1½-2 timer.
'Det skal du bruge til
Dejen
125 g koldt smør
125 g flormelis
250 g hvedemel
1 æg
1 spsk vand
Ælt det hele sammen hurtigt, en maskiner er nok det bedste at bruge , så begynder smørret ikke at smelte.
Der er dej til cirka 2 mellem tærteforme på 18 cm.
pak dejen ind i husholdnings-film og læg på køl i 30 min.
smør dine tærteforme ind i smør
og rul din dej ud
beklæd din form med dej
prik huller i dejen med en gaffel og sæt på køl igen i 25-30 min.
kom herefter staniol i dine tærteforme.
fyld dem med ris, og bag dem i ovnen i 10-12 min ved 175 grader.
så ser de sådan her ud, det ser ikke ud af meget men de har lige taget den varme til at de kan holde formen.
det her skal du så bruge til nødde-fyldet.
4½ dl sukker
225 g smør,pekan
1 dl honning
2 dl pikefløde
100 g tranebær (soltørrede)
550 g blandede nødder. Jeg brugte hassel,mandler,valnødder, pistacie, pecan og paranødder. hvad jeg havde af rester af næsten tomme poser.
bland sukker, smør, honning og piskefløde sammen og kog op til 120-122 grader husk at bruge et termometer, man kan også som jeg tage den på fornemmelsen.
stop med at koge din karamel-masse når den begynder at ændre farve markant, hen af det lysebrune, så tager man gryden af varmen, og vender nødder og tranebær i.
hæld det herefter i din tærteform.
bag den herefter i 15-18 min ved 175 grader.
tag den ud af ovnen, når den begynder at bliver mere end lysebrun i farven.
sæt den på køl i 5 min på bordet,
sæt den herefter på køl i køleskab i 15-20 min.
så er den klar til at blive skåret ud og spist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar