Jordbærlagkage med sprøde bunde og karamel.
Tid cirka 1½ time
Det her skal du bruge
til bunde. (4 stk)
2½ dl sukker
2 æg
3 dl hvedemel
Sæt ovnen på 250 grader, rør smør og sukker sammen,
tilsæt æg og rør melet i ,smør dejen ud på bagepapir,
og bag en bund ad gangen, 4-5 min lad dem få noget farve i kanten,
og tag dem af bagepapiret med det samme,og læg
og bag en bund ad gangen, 4-5 min lad dem få noget farve i kanten,
og tag dem af bagepapiret med det samme,og læg
på et spækbræt eller lign. mens de er varme.
Til karamelsauce skal du bruge
2 dl piskefløde
2 dl sukker
2 spsk. sirup
Rør det hele sammen i en gryde på mellemhøj varme, skru herefter op på fuld knald og rør/kog det op i 4-5 min til det bliver tykt.
Sæt til side og lad køl af.
Til fyldet skal du bruge.
250 g jordbær
3. dl piskefløde
2. spsk. flormelis
2½. spsk. friskrevet ingefær
Skær jordbærrene i små tern.
Pisk fløden og flormelis sammen til flødeskum.
bland herefter ingefæren i,og vend jordbærrende i.
læg herefter dine bunde sammen med jordbærblandingen imellem,
slut af med din tykke karamelblanding oven på din sidste bund.
pynt evt med jordbær.
citronmelisse eller drys af mørk/bitter chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar