søndag den 16. november 2014

Brunsviger

Karinas Fynske brunsviger


hmmm der mangler da en , men gør der ikke altid det, 
med den her kage er der jo aldrig nok.

der skal 100% fuld gas på pedalen med sukker,brun farin og sirup,
altså med andre ord fuld knald på 'sukker'en'.



Det skal du bruge 
(opskriften er til 1 hel bradepande, hvorfor også lave mindre)



dej 
500 g mel
50 g sukker
50 g gær
En smule salt 2x
3½ dl mælk stuevarm
50 g smør stuevarmt


Fyld 
375 g smør
450 g brun farin
12 spsk sirup  Canadisk ahorn eller agave fra Mexico






Dej
Gæren opløses i mælken, 

mel, sukker, og salt blandes i, og dejen æltes sammen, 

 ælt smørret ind i dejen.


rul dejen ud og læg den i en bradepande med bagepapir Prik en masse huller i dejen
Lad herefter dejen hæve lunt og tildækket i 20 min.










Fyld
Smelt det hele i en gryde ved middelhøj varme,


 rør sammen til en jævn masse uden at krystaliser sukkeret, 
hæld herefter sukkermassen over dejen 


og fordel, prik endnu en gang i dejen men ikke med fingeren , tag en spartel/palet og gå til den , lad dejen hæve 20min mere og sæt i varmluftovn ved 150 grader i 18-20min


Tag den herefter ud og lad hvile i 5 min

Så kan man jo så vælge at spise den varm uden noget tilbehør som de fleste gør , eller som der var en der gjorde, (det gør man nemlig i jylland) og sikkert også andre steder ,
da vi ved samme lejlighed drak varm kakao så var der jo flødeskum til, 
ja så lå den til højrebenet med en klat flødeskum på brunsvigeren, 
og må da lige sige det gjorde den ikke dårligere.
 Så det bliver den spist med her i huset. Mums. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar