søndag den 14. december 2014

suppe

Jordskokkesuppe


En nem og hurtig suppe at lave en lille times tid

det skal du bruge til 8 pers.

      1 kg jordskokker
      2 løg jeg brugte skalotteløg
      1½ spsk timianblade
      30 g smør
      2 liter hønsefond eller 2-3 stk bouillon terninger
      2-3 persillekviste
      4-5 dl cremefrache 38% jeg brugte 18 
                                                            1 tsk salt + peber
                                                            100 g græskarkerner
                                                            1 tsk salt
                                                            ½ tsk tørret chili jeg brugte chili fra thailand
                                                            en smule peber mere
                                                         


                                                            persilleolie
                                                            3-4 dl persilleblade
                                                            1 dl olivenolie
                    

Start med at skrælle dine skokker skær dem i mindre stykker
put dem i gryden med dine finthakket løg, timian og smørret
sauter til løgene tager farve



Tilsæt herefter din bouillon

persillekviste og kog under låg
i 20 min.                                                     

                            


                       



Kasser herefter dine persillekviste og blend suppen            
med cremefraiche smag til med salt og peber 
sæt til side og hold den varm ved svag varme.              








Rist dine græskarkerner med chili, salt og peber på en pande 
til de popper som popcorn
Så ser de sådan her ud

Blend din persilleblade og bland herefter med olivenolie.


Anret din suppe i skål eller dyb tallerken,
pynt med din persilleolie
og dine ristet græskarkerner.


     


   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar