tirsdag den 26. november 2013

gratineret hellefisk med skarp forårssalat

       lavet 09-03-2013





tid cirka 45 min

500g hellefisk
25g blødt smør
4 spsk. friskrevet parmesan
1½ spsk. rasp

2 spsk. olie
1 spsk hvidvinseddike
½ spsk. honning (jeg bruger akaciehonning)

2 løg
2 spsk.salt
1/4 agurk
2 spsk.kapers
1 pose spæde salatblade, lidt sure/bitter gør ikke noget.
5-6 radiser

1. salat.  skær løget i meget tynde skiver, og vend med salt i en skål.
lad dem trække i i ½time, skyl herefter og dup dem tørre.

2. fisk.  sæt ovnen på 225 grader. læg fisken på bagepapir på en bradepande.
drys med lidt salt og peber.

3.  rør smøret med parmesan, og smør ud over den hele fisk. drys rasp over.

4. gratiner fisken i 8-10min. til den er gylden,(hold godt øje)  tag den ud.

5. lav dressing , mens fisken er i ovnen, rør olie, eddike og honning sammen i en skål.

6. salat. skær agurken i små stykker, fordel/anret salat, løg, agurk, kapers og
papir tyndt skåret radiser på tallerkerne
,og placer den udskåret fisk over salaten. dryp dressingen over salaten og server.
Her under en variant pyntet med timian og timian blomst.
DSC_0234
DSC_0232

1 kommentar: