lavet den 28-11-2012
tid 1½ time
6 pers
du skal bruge
25g smør
2-3 spsk olivenolie
2m husholdningsgarn
1 kg kartofler små
1 stor kyllingbryst 500g som godt må være rimelig tyk.
5-6 fed hvidløg
2-3 skalotteløg
1 stor gulerod
1 lille squash
1 stærk chilifrugt rød eller peberfrugt
1 lille håndfuld timian
1 lille håndfuld salvie
1-2 dl mel
1 spsk gele eller 2
1-2 dl rødvin
2½ dl fløde
1 bt brocolli
salt
peber
1. tag din kylling filet på et stort spækbræt og fileter din filet uden dog at skære de 2 sidste cm så du har en stor filet
på cirka 25-35 cm x 15cm stort stykke ligesom et slag.
læg til side med spækbræt.
2. sæt dine kartofler i kog i gryden. letsaltet
3. finhak dine hvidløg,skalotteløg,gulerod, chilifrugt eller peberfrugt og din squash, halvdelen af din timian og salvie.
og svits dem i en smule olie til de lige får farve.
fordel dem på fileten pånær de første 5 cm, rul herefter sammen og snør sammen med garn stramt.
4.læg den på en i forvejen smurt ildfast fad. hæld 2 dl fløde ved, rigligt salt og peber på, ind
i ovne med den i 50 min ved 175grader.
5. hæld vandet fra kartoflerne i en skål til sovs,
smelt smørret i en gryde sammen med geleen og ½dl flød ved svag varme, sæt blus på varmen og tilsæt mel,
rør hurtigt tilsæt kartorfelvandet lidt ad gangen til du har den sovs du vil have tynd eller tyk,
tilsæt 1/4 af timian og salvien , smag til med salt og peber.
6. vend dine kartofler i lidt olie eller smør med på en pande med resten af timian og salvien.
anret din mad.
tid 1½ time
6 pers
du skal bruge
25g smør
2-3 spsk olivenolie
2m husholdningsgarn
1 kg kartofler små
1 stor kyllingbryst 500g som godt må være rimelig tyk.
5-6 fed hvidløg
2-3 skalotteløg
1 stor gulerod
1 lille squash
1 stærk chilifrugt rød eller peberfrugt
1 lille håndfuld timian
1 lille håndfuld salvie
1-2 dl mel
1 spsk gele eller 2
1-2 dl rødvin
2½ dl fløde
1 bt brocolli
salt
peber
1. tag din kylling filet på et stort spækbræt og fileter din filet uden dog at skære de 2 sidste cm så du har en stor filet
på cirka 25-35 cm x 15cm stort stykke ligesom et slag.
læg til side med spækbræt.
2. sæt dine kartofler i kog i gryden. letsaltet
3. finhak dine hvidløg,skalotteløg,gulerod, chilifrugt eller peberfrugt og din squash, halvdelen af din timian og salvie.
og svits dem i en smule olie til de lige får farve.
fordel dem på fileten pånær de første 5 cm, rul herefter sammen og snør sammen med garn stramt.
4.læg den på en i forvejen smurt ildfast fad. hæld 2 dl fløde ved, rigligt salt og peber på, ind
i ovne med den i 50 min ved 175grader.
5. hæld vandet fra kartoflerne i en skål til sovs,
smelt smørret i en gryde sammen med geleen og ½dl flød ved svag varme, sæt blus på varmen og tilsæt mel,
rør hurtigt tilsæt kartorfelvandet lidt ad gangen til du har den sovs du vil have tynd eller tyk,
tilsæt 1/4 af timian og salvien , smag til med salt og peber.
6. vend dine kartofler i lidt olie eller smør med på en pande med resten af timian og salvien.
anret din mad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar