lavet den 01-03-2013
4 pers
tid 30-40min
en lille let dessert nem at lave
4 store ferskner
½ vaniljestang både korn og hylster
2 dl sød hvidvin
40-50g rørsukker
syrnet mascarponecreme
2 dl mascarpone
½ vaniljestang-kornene
2 spsk citronsaft
½ dl kærnemælk
mascarpone 1.pisk det hele sammen til en luftig masse, cremen skal være blød uden at flyde ud, evt tilsæt citron saften lidt ad gangen. sæt på køl.
1.fersknerne deles og stenen udtages, læg ferskerne i en gryde med hvidvinen og sukkerne, halvdelen
af kornene i + vaniljestangen læg låg på og damp ferskerne ved medium varme (3-4) indtil skindet kan fjernes , (pas på de ikke bliver for bløde)
2.når skindet er fjernet, tages ferskerne op, kog lagen ind til en tyk sirup.lad den køle ned på en kold varmeplade.
anret ferskerne i dybetallerken eller skåle, med 3 stk i hver, hæld den letafkølet sirupreduktion over de lune ferskner.
brug en spsk til mascarponecremen og prøv at lave en 3/4båd
(træk skeen over mascarponecremen og lad den rulle ind i skeen)læg den herefter ned på ferskerne.
(og lad nu vær med at hakke vaniljehylsterne og lægge på, som jeg gjorde,ikke noget hit)
ser sku pænt ud men spis dem ikke med mindre du har stærke tænder og er vaniljefantiker.
4 pers
tid 30-40min
en lille let dessert nem at lave
4 store ferskner
½ vaniljestang både korn og hylster
2 dl sød hvidvin
40-50g rørsukker
syrnet mascarponecreme
2 dl mascarpone
½ vaniljestang-kornene
2 spsk citronsaft
½ dl kærnemælk
mascarpone 1.pisk det hele sammen til en luftig masse, cremen skal være blød uden at flyde ud, evt tilsæt citron saften lidt ad gangen. sæt på køl.
1.fersknerne deles og stenen udtages, læg ferskerne i en gryde med hvidvinen og sukkerne, halvdelen
af kornene i + vaniljestangen læg låg på og damp ferskerne ved medium varme (3-4) indtil skindet kan fjernes , (pas på de ikke bliver for bløde)
2.når skindet er fjernet, tages ferskerne op, kog lagen ind til en tyk sirup.lad den køle ned på en kold varmeplade.
anret ferskerne i dybetallerken eller skåle, med 3 stk i hver, hæld den letafkølet sirupreduktion over de lune ferskner.
brug en spsk til mascarponecremen og prøv at lave en 3/4båd
(træk skeen over mascarponecremen og lad den rulle ind i skeen)læg den herefter ned på ferskerne.
(og lad nu vær med at hakke vaniljehylsterne og lægge på, som jeg gjorde,ikke noget hit)
ser sku pænt ud men spis dem ikke med mindre du har stærke tænder og er vaniljefantiker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar