søndag den 8. december 2013

min egen fortolkning af en Hindbær-parfait, kaffe-chokoladesauce, pyntet med ahornsirup, stegte valnødder, og citronskræller.

   
           lavet den 30-07-2013

tid dagen før cirka ½ time, dagen efter cirka 45min
8-10 pers, meeeen 4 kan sikkert også spise den på en god dag, hvis man svinespiser.  

du skal bruge
1 springform
300 g hindbær eller bl bær
4 dl sukker
1 spsk citronsaft skrællen fra 2 citroner
4 past æggeblomme
1 kornene fra en styk vanilje
½ l piskefløde  

valnødder

100g valnødder
1½ spsk smør
2 spsk ahornsirup
salt  

chokolade sauce

100-125g kogechokolade
½dl espresso
1½dl piskefløde    

Parfait

1. kog hindbær,sukker 2dl og citronsaften op, 4-5min,sæt til side, husk gem cirka en lille håndfuld hindbær til pynt dagen efter.

2.pisk æggeblommerne med sukker 2dl og vaniljekornene til det er luftig.

3. pisk piskefløden til skum og vend æggemassen og flødeskum forsigtig sammen

4. vend den afkølet hindbær-opkog, og fyld den på springformen og sæt den i fryseren natten over.dæk over.  

dagen efter  

valnødder

1.rist valnødderne på en pande i 1-2min tilsæt smør rist i 2min mere. køl af og hak i stykker, småt eller grovt.bl lidt salt i .  

chokolade sauce
1. kom chokolade og kaffe i en gryde og smelt, pas på ikke for hård varme, pisk fløden i og kog op.   pynt citron , riv tynde skræller med et skrællejern eller andet velegnet .    

anret

1.tag din parfait ud af fryserne, glid den over på en tallerken der er størrer end parfaiten,herfra skal du arb lidt hurtigt og det kan godt betale sig at have alt klart inden du tager den ud.

2. læg din gemte bær på midten med lidt top.

3.fordel valnødderne ud over.

4.tag en spsk eller en salatske, fordel lidt af chokoladen i et mønster du har lyst til.

5. fordel dine citron skræller/spåner med forsigtighed så du ikke trykker dem ned  

server med resten af chokolade saucen i en kande, evt rest nødder i en skål.måske lidt sirup.

                                

Ingen kommentarer:

Send en kommentar