mandag den 9. december 2013

Mørdejs indbagt vietnamesisk fisk (pangasius) med bearnaisesovs, smør og salvie stegte kartofler og asparges


          lavet den . 08-04-2013
                         
                                                                                                                                                                                                                                                                                       6-8pers
                                                                                                                                                                                                                                                                                      tid 2 time
række følgene er mørdej og fisk først, herefter koge kartofler, så er det asparges og kartofler, og til sidst sovsen.
enhver fiskefilet er velegnet til den her ret.  

6-8 stk fileter
100g spinat
1 tomat fint hakket
1 forårsløg finthakket
2 skalotteløg finthakket
1 alm rødløg finthakket    

kartofler  
1 kg små kartofler
½ håndfuld salvie
25g smør
30-35 stk asparges salt    

bearnaisesovs  

1½dl.tør hvidvin
2 spsk.hvidvinseddike
2 hakkede skalotteløg
2 spsk.hakket estragon
3 æggeblommer
200g. smør
saften af en ½ citron
salt
friskkværnet
hvid peber  

køb din mørdej eller lav den selv

Mørdej

250g.hvedemel
150g.koldt smør
0.5 dl.kold mælk l
idt havsalt
1 æg let pisket

Mørdej

Smørret smuldres i melet sammen med havsalt. Til sidst æltes det hele hurtigt sammen med mælken.
Dejen stilles evt. koldt, inden den rulles ud. Læg fiskefileten (husk fisken må ikke være frossen eller for vandet) på den udrullede dej sammen med ½ af løgene ½ af tomaten
og alt den kogte spinat.
pak dejen om fisken og form den pænt, læg sammenfolningen nederst, pensel dejen med ægget, rids let ned i dejen
eller prik 30-40 huller med en gaffel og bag ca. 40 min. ved 200 gr.


kartofler og asparges

kog kartoflerne let i letsaltet vand.
steg kartofler og asparges færdig 5-7 min
vend dem i salvie og lidt salt

bearnaisesovs

1.smelt smørret og lad det køle af.

2.Varm hvidvinen op i en gryde sammen med hvidvinseddike, skalotteløg og halvdelen af estragonen.
Reducer til der kun er 1-2 spsk. tilbage. Passer det gennem en sigte.
Hæld det i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i.
Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.pas på den ikke skiller, det kan reddes en gang men heller ikke mere.

3.Det klarede smør tilsættes under stadig piskning.

4.Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber og resten af estragonen.

tag fisken ud, hver forsigtig når du tager den ud, lad den hvile i 5-6 min, skær den ud med en meget skarp kniv.
anret med resten af løgene tomat, kartofler og asparges og sovs.
spis din dejlige tilberedte mad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar