lavet første gang den 04-08-2013
igen en druk ret, meget nem ret at lave, især hvis man falder i søvn mens man laver kødet det sker der ikke meget ved.
man kan lave sin pulled pork på lige den måde man vil eller ønsker, der er ikke ret mange begrænsninger,
andet end man skal jo selvfølgelig bruge en svinefilet/nakkefilet på cirka 1½-2 kg, og man kan købe dem færdige-marieneret hvilket selvfølgelig er det nemmeste, og sjovt nok samme pris om det er gjort eller ej, men det er jo sjoveste at lave den selv fra bunden, så får man jo også det i, man kan lide.så skal man jo bruge en eller anden slags kål af en art, rødkål,spidskål,hvidkål etc.herefter er der ingen ‘regler’.nogle hælder en sauce hen over kødet når den er færdig og skal serveres det er dog helt imod den amerikanske tradition for pulled pork.jeg gør det nu heller ikke da et stykke kød der har ligge i marinade så lang tid og stegt i lang tid, så kan man næppe tilføre kødet noget ekstra, jeg ville nok heller vælge at servere det i en skål ved siden af som en regulær sovs/snask, eller slet ikke gøre det, det bliver en smule for sødt eller surt da det tit er lavet med meget sukker eller meget eddike, føj.
tid alt efter hvor meget man har eller skal sove , eller hvor sort man vil have skorpen , men fra 7 til 12-15 timer.
mange opskrifter er på mellem 10-15 timer, men det kan sagtesen lade sig gøre på 7 timer, det er det
jeg laver den på, på en grill, i ovn bruger jeg lidt mere (8-10 timer)
pers, cirka 14-16 burger er der kød til med en filet på 1700-1800g ,cirka 110-125g per burger eller 2 burger per person hvis man ikke har andet tilbehør/retter.
dagen før
1 nakkefilet 1700-1800g
100 g paprika
2-3spsk peber
2-3spsk salt
5 fed hvidløg groft skåret
100 g brun ferin
5 spsk sennep af den stærke
1 spsk chili og den må godt være stærk
8-10 dl vand, jeg bruge så også lige 1 dl god mørk rom, man kan også bruge whisky eller andet sprut.
en stor skål+ noget husholdningfilm
1. bland hele molevitten sammen i skålen ned med filet, dæk over med film, ind på køl til dagen efter (helst 12-14timer)
2. dagen efter så er du klar til at smide den i ovn eller på grill, jeg bruger ikke under 100 grader og over 125 grader.
i 7 til 10 timer eller mere.
nu kan du så passende lave coleslaw’en.
300g hvidkål skåret i strimler
300g gulerødder skåret i strimler
1 knold fennikel skåret i strimler
2dl cremefraiche 18% eller 38% duuuu bestemmer
2dl mayonnaise
en smule citronsaft fra 1-2 citroner
1 tsk spidskommen
2 spsk honning
1½ spsk eddike hvidvin
bland det hele i en skål og sæt på køl til du skal bruge det.
burgerbollerne
man kan lave dem selv, eller gøre som vi gør , køb nogle af de store burgerboller, og dem af groft brød er bedst siger karina, lyst brød er ikke lige så godt, siger karina, men det er jo en personlig smag. siger jeg.
man kan lave dem selv, eller gøre som vi gør , køb nogle af de store burgerboller, og dem af groft brød er bedst siger karina, lyst brød er ikke lige så godt, siger karina, men det er jo en personlig smag. siger jeg.
den her har fået 8 timer.
når du syntes dit kød er klart, så finder du spækbrættet frem, 2 gafler , og sååå er du klar til at lege ‘freddy krueger’
det ham den glade her.
det ham den glade her.
du flænser dit kød freddy-style med dine gafler, og så er kødet klar.
server sammen med din coleslaw.
varm herefter dine burgerboller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar