søndag den 16. november 2014

Karina's Delight

Bløde skum fiduser

Hvem kan ikke lide skumfiduser, ja vi kan godt i vores familie.

Det skal du bruge til.

455 g sukker
1 spsk flydende glukose
2 dl vand
2 past. æggehvider
11 blade husblas lagt i blød i 1½ dl vand
1 vaniljestang kornene 
flormelis eller/og kartoffelmel
diverse  pynt , lakrids, hasselnødder, kokus, tørret hindbær,pistacie,rosenblade, 
guld,sølvpynt kakao etc.

start med at ligge din husblas i blød.sæt til side.


kog sukker,glukose og vand i en gryde, kog til blandingen når 127 grader.
tag gryden af varmen. sæt til side.
opløs de bløde husblas og vandet i din sirup blanding 

pisk hviderne stive i en skål.

hæld herefter din sirup blanding i dine pisket æggehvider,
lidt af gangen, mens du pisker til en tyk og skinnende masse, 
tilsæt herefter vaniljekornene og pisk videre i 10 min.


Det er så her du nu kan tilsætte forskellige, smage til din masse, lakrids, farver, mandel essens etc.
her er det lakrids pulver.

Kom herefter bagepapir i din form, drys cirka 5 mm flormelis eller/og kartoffelmel
på papiret ikke mere end det.

hæld herefter din siruplakrids-masse hen over.


                                                    

fordel din masse


drys/si kun med flormelis i toppen.



lad din masse stivne i 3-4 timer og IKKE i køleskab


det kun fantasien og smagsløgene der sætter en stopper for hvad man kan bruge,
af farver, smage og pynt.
skær ud med et pizzahjul en saks eller en meget skarp kniv.

rul nu dine ud skåret i den pynt du nu har valgt.
og lad det sætte sig en times tid.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar