mandag den 23. marts 2015

Hasselnøddekage-cheesecake


En ret der tager lidt tid, cirka 2 timer effektivt, og en del ventetid, lav den dagen 
før du skal bruge den.


det her skal du bruge til Hasselnødde-dacquoise


Neutral olie til pensling af form.
2½ dl hasselnødder
100 g flormelis
4 æggehvider
1 knsp salt
125 g sukker

                                       
                                              
                                              Det her skal du bruge til Pærer
                                              
                                              450 g pære, (det er 1 kilo ubehandlet)
                                              75 g sukker
                                               5 spsk citronsaft



Det her skal du bruge til din Ricottamousse

450 g ricotta  (jeg brugte dansk hytteost)
150 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
2½ dl piskefløde (pisket til flødeskum)
2 spsk fløde
4 blade husblas





2 stk bageplader 2 stk bagepapir 1 stk springform, aftegn din bagefrom på papiret og vend papiret rundt. pensel med din olie.





Blend dine hasselnødder først og blend så med flormelis til det bliver som mel . (blend det ikke sammen til at starte med, for at spare tid, for det gør man ikke.)








Pisk æggehvider med salt i en skål, tilsæt herefter sukkeret stille og roligt mens du pisker til marengs-masse.



vend hasselnødde-melet i med en dejskraber.


Fordel din masse ud på bagepapiret, og ikke for tykt, cirka 5mm
og ikke mere.





bag dem herefter i ovnen ved 180 grader i 23-25 min
skær dem til med det samme de er færdigebagte (gyldne)
og lad dem køle af.



Steg pærerne på en pande med sukker og citron, de må ikke tage farve (en slip let pande er god at bruge her)  middel varme,
de skal hen og blive gennemsigtig , man er ikke i tvivl.cirka 10 min på panden.






Lad dem dryppe af i en sigte.
så kan man bruge den afdryppet væske til pæresirup. jeg prøvede den til kage da den var færdig men det blev for sødt. jeg vil til gengæld anbefale at bruge nogle evt, sure røde ribs, brombær eller lign. tror jeg ville være godt.


                             




Pres ricottaen gennem en sigte eller i mit tilfælde hytteosten, rør den sammen med sukker og vaniljekorn i en skål



Vend de 2½ dl pisket piskefløde i ricottablandingen, og 
stil til side






Udblød husblassen i koldt vand i 5 min, varm de 2 spsk fløde op i en gryde.




pres vandet af husblassen, og rør den forsigtigt ud i 
den varme fløde





Rør cirka 1-1½ dl af ricottablandingen i den opløste husblas/fløde













vend forsigtigt de afdryppet pærer og resten 
af ricottablandingen i.
stil den herefter på køl i 2 timer.











Læg den ene/første dacquoise i springformen





                                             

                                     
                                    fordel din afkølet ricottamousse på den
                                                      første dacquoise.











læg den anden dacquoise oven på din                   ricottamousse med et let men jævnt tryk

sæt den herefter på køl i minimum 4-5 timer,
og helst til næste dag.





server den med flormelis og måske noget surt, ribs, brombær etc. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar