En ret der tager lidt tid, cirka 2 timer effektivt, og en del ventetid, lav den dagen
før du skal bruge den.
det her skal du bruge til Hasselnødde-dacquoise
Neutral olie til pensling af form.
2½ dl hasselnødder
100 g flormelis
4 æggehvider
1 knsp salt
125 g sukker
Det her skal du bruge til Pærer
450 g pære, (det er 1 kilo ubehandlet)
75 g sukker
5 spsk citronsaft
Det her skal du bruge til din Ricottamousse
450 g ricotta (jeg brugte dansk hytteost)
150 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
2½ dl piskefløde (pisket til flødeskum)
2 spsk fløde
4 blade husblas
2 stk bageplader 2 stk bagepapir 1 stk springform, aftegn din bagefrom på papiret og vend papiret rundt. pensel med din olie.
Blend dine hasselnødder først og blend så med flormelis til det bliver som mel . (blend det ikke sammen til at starte med, for at spare tid, for det gør man ikke.)
Pisk æggehvider med salt i en skål, tilsæt herefter sukkeret stille og roligt mens du pisker til marengs-masse.
vend hasselnødde-melet i med en dejskraber.
Fordel din masse ud på bagepapiret, og ikke for tykt, cirka 5mm
og ikke mere.
bag dem herefter i ovnen ved 180 grader i 23-25 min
skær dem til med det samme de er færdigebagte (gyldne)
og lad dem køle af.
Steg pærerne på en pande med sukker og citron, de må ikke tage farve (en slip let pande er god at bruge her) middel varme,
de skal hen og blive gennemsigtig , man er ikke i tvivl.cirka 10 min på panden.
Lad dem dryppe af i en sigte.
så kan man bruge den afdryppet væske til pæresirup. jeg prøvede den til kage da den var færdig men det blev for sødt. jeg vil til gengæld anbefale at bruge nogle evt, sure røde ribs, brombær eller lign. tror jeg ville være godt.
Pres ricottaen gennem en sigte eller i mit tilfælde hytteosten, rør den sammen med sukker og vaniljekorn i en skål
Vend de 2½ dl pisket piskefløde i ricottablandingen, og
stil til side
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min, varm de 2 spsk fløde op i en gryde.
pres vandet af husblassen, og rør den forsigtigt ud i
den varme fløde
Rør cirka 1-1½ dl af ricottablandingen i den opløste husblas/fløde
vend forsigtigt de afdryppet pærer og resten
af ricottablandingen i.
stil den herefter på køl i 2 timer.
Læg den ene/første dacquoise i springformen
fordel din afkølet ricottamousse på den
første dacquoise.
læg den anden dacquoise oven på din ricottamousse med et let men jævnt tryk
sæt den herefter på køl i minimum 4-5 timer,
og helst til næste dag.
server den med flormelis og måske noget surt, ribs, brombær etc.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar