mandag den 22. juni 2015

sirup

af æble rester , eller af hyldebær, rabarber og blommer.


Gem dine gamle æble skræller og kernehus fra dine æbler.
put dem i en lufttæt beholder i op til 14-18 dage ,så du har en god potion.
                                    
 herefter er det bare at finde en gryde

frem og noget sukker og en smule vand.

100 gram sukker til ½ kg skræller.


                                                                                                         

                                                                                                               
 kog det til det ser sådan her ud.
                                                                       

sigt det i en grov sigt og en fin mel-sigte 

hæld væsken op i en ren gryde igen
bland cirka 100 gram sukker igen (til cirka ½ l)
og lad det simre i 25-35 min alt 
efter hvor tyk du vil have din sirup

 husk at skumme af.


hæld herefter på flaske.
husk at flaske skal være kogt af og skyllet i atamon

NB! Det her blive ikke som den tynde Canadiske sirup (som jo 
også er god)
men som den tykke Danske sirup.
og den er så rigtig god til de Danske pandekager og is.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar