8-12 pers.
tid 65-70 min
mums en dejlig tærte.
du skal bruge til bunden
1 spsk mel
4 æggehvider
1½ dl sukker
200 gram fint malede mandler
70 gram smør smeltet
1 stk. 24 cm springform
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til den bliver
nærmeste perlemors agtigt,
Vend mandler og smør i, jo mere du vender (blander) jo mindre kommer din tærte dej til at fylde og det smager godt men er knap så luftig, til gengæld hvis du kun lige vender den bliver den en smule tykkere men til gengæld mere luftig. (jeg vælger det første, det kan jeg bedst lide )
smør din ringform med en smule smør.
Drys en smule mel på, og læg din tærtedej ud
Bag tærtebunden i 25 min ved 170-180 grader
tag den ud når den begynder at tage farve.
lad den køle af på en rist i 5-8 min.
vend den om på den tallerken eller opsats du ville havde den på.
Det her skal du så bruge til din top.
2 bakker jordbær
4½ dl piskefløde
4½ dl cremefraiche (38%)
4 spsk flormelis
kornene fra 2 stk vanilje stænger.
Tag din ringform fra før men kun ringen
gør den rent, og sæt den udover igen,
pynt med ½ jordbær og hold dem ind til kanten af ringformen,
læg herefter hele som halve jordbær ud i bunden
Bland nu din fløde, cremefraiche,
flormelis og vanilje sammen med en
el-pisker, fyld herefter din cremen ned i
formen, hold lidt på bærrene med en let
finger når du fylder cremen ud i kanten, glat her efter med en palet.
sæt på køl til næste dag.
aftag din ringform forsigtig og i en bevægelse opad,
forsøg ikke at løsne i siden med kniv eller andet, bare hiv den op.
pynt med bær og nyyyyyyyd den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar