Har lavet den her flere gange, dog ikke med chokolade, og har
heller ikke fået lagt den på bloggen.
men her er den.
tid 65-70 min
det er hvad du skal bruge
90 gram mørk chokolade 70 %
4 dl piskefløde
en smule salt
90 gram sukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
og dagen efter rørsukker
kom piskefløde,salt og cirka 2/3 af sukkere i en gryde
og varm op det må lige nøjagtigt ikke koge
flæk vaniljestangen skrab kornene ud og kom det hele i gryden
tag gryden fra varmen og lad den trække i 15-20min med låg på.
tænd din ovn på 160grader
når det har trukket ,fjern låget og kog det op til det koger,
Pisk den sidste 1/3 sukker og æggeblomme sammen.
sigt din flødeblanding
Hæld din varme flødeblanding over den pisket æggeblomme
gradvist
og under jævnlig piskning.
kom den hakket chokolade i og rør til den er smeltet.
Når din chokolade er smeltet,
blender du det hele grundigt med en stavblender.
sådan her.
Fordel din cremen i dine forme/skåle.
sæt dem herefter i en bradepande.
kog en liter vand med din kedel og hæld i bradepanden.
det skal nå cirka ½ op på den forme/skåle.
Bag din creme i 20-25 min eller til det har sat sig
og ser sådan her ud .
Sæt dem på køl på en rist til de er kolde nok til at få husholdningfilm omkring, lad dem stå natten over.
hvis man er utålmodig sååå kan 4-5 timer også gøre det.
men de er bedst hvis de står natten over.
fordel noget rørsukker med en ske.
tag din brænder og smelt sukkeren.
når du har gjort det gør det engang til.
Altså 2 x.
man kan også gøre det i en ovn med grill.
og så er det kun 1 x og med en smule ekstra sukker, her skal ovnen være forvarmet så cremen ikke tager for meget varme den skal jo helst være kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar